Kundalini Yoga Eindhoven Vanaf 6 november 2022 Sadhana in Geldrop Activiteiten -

Vanaf zondag 6 november starten we met een maandelijkse Sadhana, een bijzondere meditatie beoefening in de vroege ochtenduren. Elke eerste zondag van de maand zullen we als groep bij elkaar komen om 5.30 voor een reciteren van de JapJi, een yoga les en mediteren met mantra’s.

Sadhana komt uit het Sanskriet en betekent een dagelijkse spirituele oefening. Sadhana is een zelfdiscipline die het beste in de vroege uren van de dag wordt beoefend. Tijdens de Amrit Vela/ Hemelse Uren (twee uur voordat de zon op- gaat), als de zon 60 graden hoek met de aarde heeft, krijgt de energie die je aan jouw zelfdiscipline geeft, het maximale resultaat. De wereld is stil, er is minder luchtvervuiling en het is makkelijker om je te concentreren op je oefeningen en meditatie. Wereldwijd herkennen mensen de kracht van de spirituele beoefen- ing in de vroege ochtend en gebruiken deze tijd voor het contact maken met het hogere bewustzijn en reiniging van lichaam en geest. Sadhana beoefen je thuis of in een groep, wat het groepsbewustzijn versterkt en je elkaar helpt.

‘Sadhana is Self Victory’

Je sadhana begint de avond ervoor door je bewust te maken van een vroege start. Eet vroeg in de avond, leg je spullen klaar en ga op tijd naar bed. Start je dag met wat strek oefeningen in bed (stretch pose), een korte (koude) douche en kleed jezelf met comfortabele kleding van natuurlijke materialen en lichte kleuren.

We beginnen de sadhana met het opzeggen van de Japji Sahib; een heilige tekst uit de Sikh traditie, het reciteren van de tekst of er naar luisteren breidt je bewustzijn uit. Vervolgens doen we een yoga set. Ons lichaam heeft yoga nodig om kracht op te bouwen, uithoudingsvermogen om onze vitaliteit te behouden, goed te functioneren en gezond te zijn. We sluiten de sadhana af met het zingen van mantra’s of lange meditatie.

Praktische informatie

Elke eerste zondag van de maand van 5.30 tot 8.00 uur
(6 november, 4 dec 2022, 8 jan, 5 feb, 5 maart, 2 april 2023)

Kosten: Vrijwillige donatie

Adres: Rederijkerstraat 6 Geldrop